İstifa dilekçe örneği

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan admin 
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

admin 

Admin
Kurucu
İş hukukuna uygun, profesyonel bir istifa dilekçesi hazırlarken en önemli nokta, ihbar sürenizi ve ayrılış tarihinizi net bir şekilde belirtmektir. Aşağıda, özel sektörde kullanabileceğiniz standart bir taslak yer almaktadır:

.......................................... MÜDÜRLÜĞÜNE / İNSAN KAYNAKLARI DİREKTÖRLÜĞÜNE(Şirket Adı Yazılmalı)

TARİH:
.... / .... / 2026

KONU: İstifa Bildirimi Hakkında.

Şirketiniz bünyesinde .... / .... / ........ tarihinden bu yana .......................................... pozisyonunda görev yapmaktayım.

Gördüğüm lüzum üzerine (veya kariyer hedeflerim doğrultusunda / özel nedenlerle), .... / .... / 2026 tarihi itibarıyla görevimden istifa ediyorum. 4857 sayılı İş Kanunu’nun 17. maddesinde belirtilen ihbar süresine uygun olarak, son çalışma günümün .... / .... / 2026 olacağını bilgilerinize sunarım.

Çalıştığım süre boyunca bana sağladığınız imkanlar ve edindiğim deneyimler için teşekkür eder, istifamın kabulünü ve gerekli işlemlerin yapılmasını rica ederim.

Saygılarımla,

Ad Soyad: ..........................................T.C. Kimlik No: ..........................................İmza: ..........................

Dikkat Etmeniz Gerekenler:​

• İhbar Süresi: Çalışma sürenize göre 2 ile 8 hafta arasında değişen ihbar sürenize dikkat etmelisiniz. Eğer bu süreyi beklemek istemiyorsanız, şirketin onayıyla karşılıklı anlaşma (ikale) yoluna gidebilirsiniz.
  • Teslim Yöntemi: Dilekçenizi iki nüsha hazırlayıp bir kopyasını "teslim aldım" şerhiyle kendinizde saklamanız veya noter kanalıyla göndermeniz yasal haklarınız için önemlidir.
  • Kıdem Tazminatı: İstifa durumunda (emeklilik veya haklı nedenler hariç) genellikle kıdem tazminatı hakkı doğmaz.

Son konular

Geri