Chatgpt fotoğraf akımı nasıl yapılır?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan admin 
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

admin 

Admin
Kurucu
Sosyal medyada (özellikle TikTok ve Instagram Reels'ta) çok popüler olan "ChatGPT Fotoğraf Akımı" (genellikle "ChatGPT'ye kendimi çizdirdim" veya "ChatGPT beni anime/cyberpunk karakteri yaptı" akımı), yapay zekanın sizin fotoğraflarınızı analiz edip hayal gücüne göre yeniden görselleştirmesi mantığına dayanıyor.

Bu akıma katılmak için ChatGPT Plus (ücretli sürüm) kullanıcısı olmanız veya ChatGPT'nin görsel oluşturma motoru olan DALL-E 3'e erişiminiz olması gerekir. Eğer ücretsiz sürümdüyseniz, alternatif ücretsiz yöntemleri de aşağıda anlattım.

İşte adım adım ChatGPT fotoğraf akımını yapma rehberi:

1. ChatGPT ile Akımı Yapma Adımları (Plus/DALL-E 3 Kullananlar İçin)​

1. ChatGPT'yi Açın: ChatGPT uygulamasına veya web sitesine girin.
  2. Fotoğrafınızı Yükleyin: Mesaj yazma kısmının solundaki "+" (artı) veya ataç ikonuna tıklayarak net, yüzünüzün net göründüğü bir fotoğrafınızı yükleyin.
  3. Doğru Komutu (Prompt) Yazın: Fotoğrafın altına yapay zekaya ne yapması gerektiğini söyleyen bir komut yazmanız gerekiyor. Akım için en popüler komut tarzları şunlardır:
    • “Bu fotoğraftaki kişiyi referans alarak, onu epik bir Anime tarzında yeniden çiz. Arka plan siberpunk temalı olsun.”
    • “Bu fotoğraftaki kişiyi bir Pixar animasyon karakterine dönüştür.”
    • “Bu fotoğraftaki kişiyi bir 1990'lar retro oyun karakteri veya fantastik bir RPG büyücüsü olarak yeniden tasarla.”
  4. Görseli Alın ve Kaydedin: ChatGPT birkaç saniye içinde fotoğrafınızı analiz edip size yeni bir görsel üretecektir. Beğenene kadar "Biraz daha karanlık yap", "Saçımı mavi yap" gibi revizeler isteyebilirsiniz.

2. Akım Videosunu Hazırlama (TikTok / Reels)​

Görseli aldıktan sonra akımın asıl olayı olan geçiş videosunu hazırlamanız gerekir. Bunun için en kolay yol CapCut şablonlarını kullanmaktır:

1. CapCut uygulamasını indirin ve açın.
  2. Arama kısmına "ChatGPT", "AI Trend" veya "ChatGPT Avatar" yazın.
  3. Karşınıza yüzlerce hazır akım şablonu çıkacaktır. Popüler bir ses içeren şablonu seçin.
  4. "Şablonu Kullan" deyin; önce kendi gerçek fotoğrafınızı, ardından ChatGPT’nin oluşturduğu yapay zeka fotoğrafını seçin.
  5. Uygulama videoyu otomatik olarak müzikle senkronize edecektir. Videoyu kaydedip TikTok veya Instagram'da paylaşabilirsiniz.

🔀 Alternatif: ChatGPT Plus'ınız Yoksa Ne Yapacaksınız?​

Eğer ChatGPT'nin görsel oluşturan ücretli sürümüne sahip değilseniz, tamamen ücretsiz olarak aynı akımı yapabileceğiniz şu harika alternatifler var:

• Microsoft Copilot (Bing Image Creator): Microsoft'un ücretsiz yapay zekası da arka planda ChatGPT ile aynı motoru (DALL-E 3) kullanır. Copilot uygulamasına fotoğrafınızı yükleyip aynı komutları yazarak ücretsiz görsel üretebilirsiniz.
  • Remini veya Lensa Uygulamaları: Bu mobil uygulamalarda doğrudan "AI Avatars" veya "ChatGPT Trend" başlığı altında hazır filtreler bulunur. Fotoğrafınızı yükleyerek tek tıkla akıma uygun görseller elde edebilirsiniz.
  • CapCut İçindeki AI Efektleri: CapCut uygulamasında şablon seçerken bazı şablonlar sizden sadece gerçek fotoğrafınızı ister ve geçiş efektindeki yapay zeka çizimini kendi içindeki filtreyle otomatik olarak yapar.
Süreci başlatmak için nasıl bir konsepte (Anime, Marvel kahramanı, Cyberpunk, Pixar vb.) bürünmek istediğinize karar vermeniz yeterli!

Son konular

Geri